Užitečné typy a rady

 

Přemýšleli jste, jak zvelebit dívčí pokojíček, tak abyste šli s dobou? Miluje vaše malá jednorožce? Zkuste děti překvapit vlastním koberečkem jednorožcem.

Pořád se vám někde povalují klíče? Nebaví vás lepit vzkazy na lednici, kde je nikdo nečte? Lístečky se ztrácí? Nemáte už místo na poznámky na stole nebo komodě? Zkuste si doma vyrobit vše v jednom sami a to podle svého.

Nechcete schovávat fotografie ve fotoalbech někde v knihovně, kam se stejně nikdy nepodíváte? Nebo nevyvoláváte fotografie vůbec a říkáte si, že je to škoda? Nebo vás jen zkrátka nebaví fotografie věšet jen tak na zeď? Zkuste je použít jako hlavní motiv v interiéru. Nevíte jak? Poradíme, jak z fotek vyrobit strom.

V těchto parných dnech každého napadne, že by se měl svlažit. Ideálně někde v dosahu a v nejlepším případě doma. Pokud disponujete terasou, nabízí se právě toto místo k umístění vodní plochy, kterou si v létě určitě užijete. Zahoďte obavy, že to nelze a přečtěte si, jak na to.

Mysleli jste si, že takový bytový textil je jen něco pro krásu, co doplní interiér? Že jen lehce umístíte na gauč ozdobné polštáře, do okna pověsíte zajímavou záclonu či dáte dečku na komodu. Tady, ale pozor, nemusí jít jen o dekoraci, ale i o praktického pomocníka.

Slunce v letních dnech pálí a není jen příjemným společníkem, ale ohřívá i naše příbytky do nesnesitelných teplot. Světlo nám pomáhá při práci, ale na druhou stranu nás ruší, když odpočíváme a musíme si zastínit třeba televizní obrazovku. Na trhu je toho tolik, co lze do oken namontovat, níže vám poradíme, z čeho si můžete vybírat.

Každý z nás někdy něco předělával a potřeboval si spočítat tuhle velikost podlahy, tady výšku skřínek nebo jen kam se vejde do místnosti stůl. Měření nás provází celý život, ale jak na to, aby to bylo správně? A proč je lepší i takovou zdánlivě obyčejnou věc, jako je měření místnosti nechat na odborníkovi?

Dnešní trendy a pracovní prostředí je vstřícné k práci doma nebo částečnému homeoffice. Nebo je to jinak a po večer vyšíváte, kutíte, stavíme nebo lepíte modely? Tak určitě potřebuje nějaký koutek, kde se s tím svým zájmem schováte a budete mít na práci klid.

Dětský pokoj by mě splňovat hned několik požadavků a to, jak funkční, tak ergonomické. Pokojíček by měl také být hravý a nápaditý a skýtat pro děti různá zákoutí, kde budou spinkat, tvořit, pracovat a kde budou mít zázemí nebo šatnu. Myslete také na to, na jak dlouho pokojíček zařizujete. Je totiž úplně něco jiného, zda je pro dvouleté dítě nebo...

Máte v plánu koupit nebo rekonstruovat byt a jeho součástí je byť i malinký balkón? Určitě byste neměli váhat, protože balkón je dalším obyvatelným prostorem, který za slunečních dní určitě oceníte. A byt s balkónem je určitě dobrou investicí.

Ložnice je místo na kterém záleží. Měli byste se v ní cítit dobře a výběru postele a nábytku věnovat velkou pozornost. V ložnici totiž strávíte jednu třetinu svého života. A proto pro Vás máme pár rad na co si při jejím zařizování dát pozor.

Koupelna není jen místem, kde ráno strávíte 10 minut a večer to samé, může to také být prostor, kde budete relaxovat, odpočívat a nabírat nové síly. Nepodceňujte i vizuálně malý prostor, který v sobě skrývá velký potenciál.

První, co Vás napadne, je, že jde o zbytečnou funkci a pozici, že si poradíte sami a že Vy přeci nejlépe víte, jak to má vypadat a svět je plný firem, které čekají, až jim otevřete dveře do Vašeho bytu. Pozor, to je první omyl!

Asi valná většina z Vás si říká, že svojí novou kuchyni zvládnou vymyslet sami. Ano zvládnete! Ale málokdo vidí předem tu velikou oběť, která za vším stojí. Tou obětí je Vaše energie, finance a především Váš čas...